Ремонти на покриви при различни конструкции и региони

Ремонти на покриви и конструкции

Ремонти на покриви
Ремонти на покриви

Ремонти на покриви спрямо типа конструкция, покривът на къща – важна и неразделна част от всяка сграда, спестете от ремонти на покриви с правилно планиране. Покривът не само поема основните въздействия на неблагоприятните фактори, но също така има и голяма естетическа стойност. От вида на покривните материали зависи как ще изглежда цялата сграда и как ще се впише в общия ансамбъл на околните сгради.

Пестенето от качеството на материали за изработка, често води до доста скъпи ремонти на покриви. Външния вид на къщата по-често се определя от вида на покрива, а конструкция на покрива се определя от климата на дадения регион. За да бъдат избегнати честите ремонти на покриви, конструкцията трябва да бъде строго съобразена с климата. В области с много валежи  предпочитаните покриви са с наклон от 45 градуса и повече.  Подобен наклон минимизира разходите за ремонти на покриви.

Ремонти на покриви и региони

В региони, където преобладават силни ветрове, е по-добре да се избегнат скосените покриви, тъй като вятърът оказва силно влияние върху тях, тук е за предпочитане покриването на покрива с пластови мембрани или битумни плоскости. Покриви, които да отговарят на всички климатични райони за съжаление е невъзможно да има, но винаги можете да бъде намерена златната среда.  В зависимост от наклона Вие може да изберете един или друг вид покрив.

Отделните покривни материали  (керемиди, шиндли) се използват при склонове с наклон над 20 градуса.  Битумните рулони са материали които се използват за плоски покриви или покриви с наклон по-малък от 30 градуса, тъй като в случай на голям наклон и висока температура, може да се получи плъзгане което да предизвика нуждата от ремонти на покриви.  Ако наклонът на покрива не надвишава 3%, този тип конструкция се нарича плосък покрив.  Такива проекти изискват минимално количество материали, но са подходящи само за среда с минимални валежи. Ремонти на покриви при подобен тип проекти е значително евтино.

Вашият коментар